ZAPEČENI KRUMPIR U MLIJEKU: Možete ga servirati kao prilog ili kao lagani obrok

Zapečeni krumpir u mlijeku

Po ukupnom trajanju pripreme, ovo jelo ne bi spadalo u brze recepte, ali budući da veći dio vremena otpada na pečenje, a sama priprema namirnica je brzo gotova, ipak smo ga uvrstili na naš portal. Inače, obično jela nalik ovom sadrže vrhnje za kuhanje, ali ovdje to nije slučaj tako da ovaj recept, ako ne prije, možete isprobati kad poželite zapečeni krumpir, a u frižiderau nemate tu namirnicu.

Sastojci:

  ♦ 4 velika krumpira
  ♦ 2 manja luka
  ♦ 3 žlice brašna
  ♦ 10 dag dimljene šunke (po želji)
  ♦ 1 žlica soli
  ♦ mljeveni crnog biber
  ♦ peršin
  ♦ 3 do 4 žlice maslaca
  ♦ 1 i pol čaša svježeg mlijeka

Priprema:

Ogulimo krumpir i luk, i krumpir i luk narežemo na vrlo tanke ploške. Maslacem premažemo pliću posudu za pečenje i po dnu složimo ploške krumpira koje onda pospemo s malo brašna. Preko toga rasporedimo malo luka i šunke te stavimo soli, bibera, peršina i komadiće maslaca. Preko toga dodajte drugi sloj krumpira, pa luk, šunku i začine začinite, onda sljedeći sloj, dok ne iskoristimo sav krumpir. Potom zalijte mlijekom, tako da ih dijelom, ali ne sasvim, pokrijete.
Prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Pečemo 40 do 45 minuta, pa onda maknemo foliju i pečemo još 35 ili 40 minuta, sve dok mlijeko gotovo ne nestane.
Jelo će biti ukusnije ako prije serviranja odstoji 5 ili 10 minuta.

Izvor: Recepti365.com

Leave a comment

Your email address will not be published.


*